Pagini

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Drumul spre Brazilia

Un nou start ce aduce noi sperante pentru toata suflarea romaneasca,pasionata de fotbal bineinteles. Vineri seara Romania a intalnit in deplasare selectionata similara a Estoniei in primul meci contand pentru calificarile la Campionatul Mondial din Brazilia.Am inceput bine, siguri pe noi, exceptand cateva momente in prima repriza si am reusit sa controlam jocul in a doua repriza. Desi nu s-a remarcat o dominare clara a echipei noastre posesia si combinatiile din lina mediana au facut diferenta.Sigur ca nu este cazul sa ne entuziasmam prea tare dar nici nu putem sa ignoram debutul cu o victorie in conditiile in care ultimele campanii le-am inceput dezastruos.
Victor Piturca nu a riscat, de altfel el nu risca niciodata preferand rezultatul in locul spectacolului si a modificat echipa in puncte cheie, puncte cheie ce au fost evidentiate in amicalul pierdut cu Slovenia. Astfel, Gaman a iesit din primul 11 la fel si Bogdan Stancu in schimb intrand Goian al carui aport este infinit mai mare decat cel adus de fundasul Astrei.
De remarcat si motorasele de pe benzi, Tanase si Torje hartuind permanent adversarul prin tehnica de care dispun. Si riscul de a ne entuziasma prea tare trebuie sa notam si prestatia excelenta a lui Marica, un atacant intr-o continua cautare a identitatii care mai are o sansa pentru a demonstra ca este un jucator de calitate si ca il poate inlocui cui brio pe Adrian Mutu,eternul absent.
Trebuie sa avem incredere in Piturca, in metodele sale, in selectia pe care o face iar presa sportiva si oamenii din fotbal sa nu puna o presiune inutila mai ales ca aparent suntem pe drumul cel bun.
Sa nu uitam ca ultimele 2 turnee finale la care nationala noastra a participat sunt meritul lui Victor Piturca iar acest lucru trebuie sa ne dea incredere si optimism pentru viitorul apropiat.
Una peste alta suntem pe drumul cel bun ... Drumul spre Brazilia!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu