Pagini

vineri, 4 mai 2012

Crunta asteptare a revolutiei fotbalului romanesc

Nu de putina vreme fotbalul romanesc este intr-o continua decadere. Un adevar transant , atat de evident si atat de dureros pentru orice microbist de pe ale noastre plaiuri.A cui este vina? Cred ca in ultimii ani s-a pus foarte mult accentul pe gasirea vinovatilor si prea putin pe solutiile ce ar putea redresa macar aparent situatia actuala a fotbalului romanesc.Mitica,Sandu,Gigi,clanul Becali,Borcea,Mititelu,Iancu si alte personaje arhiprezente in locuri si situatii in care nu ar trebui sa isi faca simtita prezenta , sunt tot mai des aratati cu degetul de catre suporteri si jurnalisti deopotriva. Fiecare gradina are uscaturile ei iar curatarea acestora sta intotdeauna in mainile gradinarului , dar cine este gradinarul fotbalului romanesc? Crunt! Gradina nu mai are gradinar de foarte mult timp si astfel se naste o noua intrebare ... a cata oare ... Cand a avut vreodata gradinar?

Revenind la gasirea solutiilor , dupa multe dezbateri in propria-mi minte concluzionez ca avem o solutie care nu poate da gres , doar ca este una pe termen lung cu rezultate in viitor nu in prezentul nostru mizerabil. Cu riscul de a lungi vorba si de a fi pus la zid voi face o paralela cu bataie lunga intre regimul inainte de 89 si situatia fotbalului nostru contemporan si voi concluziona transant ca sperantele noastre se leaga de singura si unica scapare care nu poate da gres decat prin prostie , rea vointa si delasare. Se spera , se asteptau capitalistii , se visa cu ochii deschisi iar asteptarea se prelungea parca la nesfarsit .. DAR intr-o zi de decembrie a inceput declinul , atat de rapid . Dictatorul nu mai putea sa se bata , sa tina de ce "a fost al lui" timp de atatea decenii. Sarind peste toate aspectele concrete , el a cazut . Si regimul lui a cazut. Si totul s-a schimbat in altceva . Bun , rau , dictatorul disparuse din peisaj. Prea putin conteaza cum , ceea ce conta atunci era schimbarea.

Solutia nu este inlaturarea miticilor prin acelasi procedeu ci asteptarea producerii inevitabilului. Dicatorii vor cadea. Cum? Cand? Nimeni nu stie concret , insa a mai fost unul care s-a crezut invincibil . Ce DNA ? care garda financiara ? Timpul trece , ceasul ticaie , miticii imbatranesc iar ce "este al lor" nu va mai fi . Daca solutii cu impact in prezent nu gasim hai sa traim cu gandul ca intr-o zi inevtabilul se va produce iar aceste personaje vor disparea definitiv din fotbal. Ne pasa prea putin cum si de ce vor disparea . Asteptam finalitatea si revolutia fotbalului romanesc daca din fata televizorului nu putem face nimic. Sa visam si noi iar ziua cand visele se vor transforma in realitatea mult asteptata , vom mai face o gaura in steag pentru a ne aduce aminte de acea zi pe vecie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu